top of page

Stallen

Voor een ruiter- of menvakantie beschikt Hoeve den Anholt over alle benodigde voorzieningen. Mooie ruime stallen en drie hectare weidegang direct aan de boerderij gelegen en goed afgerasterd met breed lint (stroom).In het stalgebouw is ook een wasplaats voor de paarden beschikbaar en twee afsluitbare zadelkasten met zadelbokjes en hoofdstelhaken. 

 

Wij hebben enkel vlasstrooisel als bodembedekker in onze boxen. Onze stalprijs bedraagt: € 17,50 per paard per nacht op basis van self service. U krijgt de beschikking over een lege stal en kunt u zelf vlas (per baal, tegen dagprijs) naar wens in de box strooien en zelf de box onderhouden tijdens uw verblijf.

Dag- en nachtweidegang kost: € 12,00 p.p.p.n eveneens op basis van self service. De self service houdt in dat u zelf dagelijks de mest uit het land dient te halen.

Gasten die aangespannen rijden kunnen hun menwagen onder een kapschuur bergen. Bij de kapschuur is een tuigenkamer aanwezig met diverse haken en bokjes voor tuigen.

Het gebied

Voor de paardensportliefhebber is het Dwingelderveld een van de mooiste nationale parken van Nederland. Onder het zadel of aangespannen kunt u dagenlange tochten maken. Vanuit onze boerderij gaat u gelijk de men/ruiterpaden (zand) op en u zit direct midden in de natuur. Dus zonder dat u grote afstanden hoeft af te leggen of drukke wegen moet oversteken. Het Dwingelderveld grenst bovendien direct aan het Drents Friese Woud en de Havelterberg. Dit zijn ook beide nationale parken, zodat er in totaal ca. 10.000 ha aaneengesloten natuur valt te beleven. De gebieden zijn eigendom van De vereniging voor Natuurmonumenten of van Staatsbosbeheer.

Er is geen ruiter- of menbewijs nodig. Op het enorme traject aan ruiterpaden kun je overal vrij rijden. Er is een enorme afwisseling aan natuur met heidegebieden, vennen, zandverstuivingen en bosgebieden. Doordat het gebied vele open heidegebieden heeft is de hinder van ongedierte in de zomer goed te vermijden. Daarnaast zijn er diverse rust- en pleisterplaatsen te bezoeken tijdens een lange rit.

bottom of page